:: Mr & Mrs Ee ::

Wednesday, September 17, 2008

Oakleaf Park Condo

Hari ni kan saya mc. my fiancee pulak mmg cuti sempena nuzul quran. pagi2 dia dah call nk ajak tgk rumah ni. saya memula ok. pastu fikir2 balik cam x nak. dia rasa cam x best je bila saya membangkang. bukan ape, kan service apartment yg di beli 5 tahun lagi tu dah nak siap (sebenarnya tidak!!!!). di fikir2kan balik, at last saya mengalah... ape salahnyer tgk dulu rumah ni kan. (gambar dibwah bukan rumah sebenar yg kami view, saya cilok dr rumah org lain). Jom tengok!!
** Dining hall & Bahagian Dapur **

** Swimming Pool **
Price: RM 135 000 No of rooms: 3 Size: 856 Square feet
Resort Feeled Condominium
Large Build up - 856 sq ft (Type D)
Beautiful Scenery
Low maintenance fee
Good for investment
Good for own stay
Convenient transportation10-minute drive to KL city centre
Facilities:
-> 1 dedicated Car Park
-> 24 hours Guarded Security
-> Swimming Pool
-> Gynasium
-> Tennis Court
-> Children Playground
-> BBQ pit
-> Landscape Garden
-> Laundry
-> Kindergarden
-> Near Giant, Petrol Station, Shops, Restaurant
Rumusannye:
En Tunang ckp terserah pada saya nak atau tidak. pada saya rumah ni ok. x berapa besar la kan.. tp cukup la untuk kami berdua memulakan kehidupan nanti. saya x berapa berkenan dgn konsep open space ni, sbb nampak dapur. gambar yg saya tunjuk di atas ni saya copy dr rumah org lain. sebijik dgn rumah yg saya tengok td. tp saya sgt x berkenan dgn dapur itew.
So, Jawapan kepada urusan membeli rumah ini adalah YES. Saya harap urusan rumah ini selesai sbelum kami kawin. hopefully, ada rezeki lebih sebelum masuk dapat la rumah ni di renovate seperti contoh di bawah yea En Darling...

Cuma pada masa akan dtg x tau la mcm mana. uols tau je la kan area Bukit Antarabangsa tu... susah public transport, x de sekolah, akan dtg la nanti kita fikir2kan... doakan perancangan ini berjalan lancar. Insya'allah...

1 comment:

Harifin Mohd Khairul Hisham said...

Salam..
nak tanya la..macam mana yea keadaan area di sana..okey ke..saya ada bercadang nak beli rumah di Oakleaf Park tu..cuma tak berapa sure kawasan dia mcm mana..boleh kongsi kan sikit..atau boleh whatsapp sy 017-8489911..TQ