:: Mr & Mrs Ee ::

Monday, May 16, 2011

Takde rezeki lagi..

As salam semua.

Just nak share story ngan korang. Ada yg dah tau dan ada yg belum. Aku KEGUGURAN lagi buat kali ke 3! Mesti korang pon pelik, aku takde bg tau aku preggy and now aku miscarriage plak kan?

Meh story sket. Since awal thn ni mmg period aku tunggang langgang. Kadang 35days, kadang 40+ days. Aku rase sbb aku stress since aku start buat report2 office ni. Nampak gaya aku cam stress di situ.

last aku period awal march exact date tak pasti. And that time aku dah start bz ngan urusan pindah office, few project on unitholders report and so on. Mmg sgt2 busy + stress + tak cukup rehat!

Awal minggu aritu aku pasan 3-4 hari ada stain coklat sket until Friday aku 'dtg' period. Legaaaaa sgt sbb period dah dtg. Walaupon aku sedar lama tak period tp aku tak check sbb aku 'tak rase aku preggy' pon. And fikir sbb stress so period aku delay lama kali ni.

Ahad tu dah hari ke 3 aku 'period' kan? So tgh hari tu g wedding kat Cheras. Mase nak kuar tu tetiba 'ari2' aku cam sakit. Sampai kat padang parking PDRM Cheras tu aku nak turun tangga dah rase pitam!! Tp continue gak la g wedding tu. Walaupon sakit2 camtu...

Balik wedding otw g rumah Cikgu aku kat Langat rase sakit giler laaa. Aku ckp kat Ee, sakit ni mcm rase sakit time nak gugur aritu. Ee diam je (malas nak layan la tuuuu). Aku dh fikir2 cam nak terus g spital Ampang je balik dr Langat.

Sambil borak2, sambil makan tu tetibe rase ada 'benda' turun. Cepat2 aku bgn sbb takut bocor coz heavy period kan? G toiler masya'allah.. Ada seketul darah beku!! Panties and girdle dah penuh darah. Terkedu aku time tuh! "Ya Allah! Aku preggy ke?!!"

Terus panggil Ee. Dia muka blur. Mau tak blurrrr.. Tak tau bini preggy tup2 gugur! Terus bersihkan diri then balik rumah dulu kekonon nak amik kad spital dulu. Sampai rumah makan painkiller, tertidur! Bgn2 tu rase ok, tp pad byk kali la tukar sbb byk bleeding.

Kul 10 decide pergi private spital je. Then check and scan tgk rahim dah clear, doktor ckp biar je darah tu keluar 2-3 hari ni. Legaaaa.. Tak perlu wat DnC. Aihhhh.. Tatau pon preggy kan? Tau tau gugur.

Pasni nak g beli UPT test byk2. Hahahaha.. Kalo boleh pasni tak nak la lalui benda camni lagi.. Bukannya serik, tp emosi lagi perit tuk dilalui dr kesakitan ni. Mudah-mudahan ada rezeki kami. Insya'allah.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

fazilzura said...

beb , lepas ni ko kene jrakkan skit .. kasi rahim ko rest dlm 6 bln , pehtu ngndung balik.. & pls take ure rest .. ko jgn pakai gerdel tu .. ketat tu weh ..

eLYies said...

sedih..takpe..takde rezeki...nanti usaha lagi yer..

AyuJelitaz said...

babe, takziah. bdoa byk2.. insyallah lps ni ko trus dapat kembar 3.. amin. ;)

Azalina M.Salleh said...

babe ;aku baru bukak blog... takziah beb... sabar k.. u ur strong girl... insyaallah Allah akan beri rezeki yg lebih besar nikmatnya...