:: Mr & Mrs Ee ::

Wednesday, December 31, 2008

Happy Nee Year 2009

Happy New Year Uollss,

May the whole new year brings you luck, joys, and fortune & the most important best of health!!!

Kad Ucapan Dr Kak Fiza. Thanks!!

Monday, December 29, 2008

Hijrah?


Spekulasi? Kontroversi? yea saya tau...
Ape motif gambar dia atas? hehehehe.. Antaranya:-

- Saya try2 je tudung ni.. cam sweet je saya tgk bila dok try tudung ni.
- Project Tudung x lama lagi.. Mak Jahit, Makcik carik material & pasarkan secara online, Saya & mak akan amik part jahit beads...
- En. Ee suka banget bila saya pakai tudung camni
- Ekin pakai tudung camni buat saya tertarik nak pakai jugak
- Tudung untuk nikah pon cam ni. "cap" dibuat drpd kain lace persalinan saya
- Insya'allah saya akan bertudung (masa yg akan menentukan)


"SALAM MAAL HIJRAH" uollsss


psssttt: awat pakai tudung x tutup aurat nih? nampak lengan sesadooo

Sunday, December 28, 2008

Beza harganya....


Giler stoking aper??

Hari tu saya beli "Stoking Mat Kacau" kat Sox World sepasang RM16.90. Sebab saya memang teringin sgt kat stoking tu, saya rembat je la kan... Semalam saya pergi "DAISO" @ The Curve, Sepasang RM5 sajork!!! tension je kan? sbb murah.. saya beli lagi 2 pasang...

Promote: Kedai Daiso ni kat tingkat 3 kalau tak silap la... semua barang RM5.00 jeeee... Murah bangetttt!

Langkah Kanannnnnn

Ptg smlm saya ikut makcik saya pergi merayap. memula pergi rumah my uncle kat Kota Damansara. Then pergi ler sekitar The Curve, Ikea dah sekawasan dgn nyer...


- Muka Lapar & Penat @ Ikea -

Lepas dah jalan2 , kadai pun dah tutup (kul 10 dah time nih), kitorang jalan2 kat luar ikea nih sementara tunggu makcik yg lagi sorang tu membeli brg kat Ikea. Kat jalan depan tu penuh ngan khemah2. sambil bersoal siasat.. tgk2 MAKAN FREE la weiiii.... Pe lagi langkah KANAN & KIRI ler kan beratur kat gerai2 yg ada.. Antara variety nyer... nasi beriani, capati, nasi gorang, mihun, burger, satay & etc.. makan x toleh kanan kiri okey! rupanye ada celebration, tp x tau la celebrate perayaan ape. sbb semua lagu depa dok nyanyi...


Lapar gila pompuan nih!!


Stall capati


Belon, Badot & dot dot dot


Verangannn Wow!!







Entry gedik2 jer nih...
Tp mmg suka sgt time X'mas..
feeling2 dok oversea la konon.
Dush! Dush! Dushhhhh!!

Saturday, December 27, 2008

Suka nyerrr


Hahahahha.... lama sudah ku idamkan...
cam stoking Mat Kacau dalam Gerak Geri Gasing je kan

p/s: Stoking baru beli... bau kedai you. I likeeeee

Friday, December 26, 2008

Tepanyaki vs Tapakkaki!!

Sengal ok!! baru nak feeling2 sedap mkn Tepanyaki tp amat mendukacitakan. Smlm pergi Mines, so lunch decide nk mkn Tepanyaki. ok amik order... saya makan cuttlefish set & Ee plak Beef + cuttlefish set, and side order Gyoza.

Lepas order, mamat ni terus je letak copstick, sudu & tisue. Meja plak kurang bersih ok! cam org tak de mata lap meja. walhal saya dah tegur tang mane yg perlu di bersih kan. ok, pastu serve nasi plak... pastu menungu & terus menungguuu. 10 minit kendian, hantar lauknyer plak... haremmmm!!! SAYUR LAYU, GARLIC PAHIT, SOTONG X FRESH, SIKIT PLAK TUHH, JERUK LOBAK pon x der okkk!!!! ok, tak pe.. sabar.. then saya pegang nasi tu pun dah sejuk. apa lagi.. suh tukar lain! pastu tanya soup miso tu , org tanya baru nak bagi... wei aku hangin neh!!!

Makan ngan rase x puas hati. tapi malas la nak bising. dah settle, mintak bill... laki aku ckp ada dia charge "GYOZA" ... wallawehhhh.... saya pon ckp la dpt pon gyoza, then saya ckp cancel je la Gyoza tu then bayar ape yg kita makan je lah... Boleh eh, Manager dia suh tunggu 2 minit. eiiiii... mak bengang dah ni, aku ulang byk kali x mo gyoza tuh. pastu sambil tunggu bil baru, Si Manaer ni ngamuk2 kat staff dia. ha... padan muka! ko len kali org mkn serve elok2 tau... kalau aku tunggu, mesti entah ape2 cara ko goreng Gyoza aku tuh!!

Ee muka dah semacam... dia kata makan je la.. saya ckp... "No, No, No.... kita sbg customer , kita bayar tau service dia, tp kalau serve cam ***** kita kene ajar dia ..". hahahahaha... "HAK PENGGUNA" ok.. hehehehe... puas ati ok dpt buat org camtu. skrg ni, mcm2 org guna tektik untuk tipu.. bukan ape, kadang kita kene ajar derang, supaya x kene kat org lain..

Dengan ini... "MR TEPANYAKI" @ "MINES SHOPPING FAIR" dah aku blacklistkan..

Sayonaraaaaaa!!!!

P/s: Sesapa kat luar yg ske mkn tepanyaki, suggest la kat mane tempat yg sedap & tip top service eh...

Wednesday, December 24, 2008

Happy 35th B'day Dear!


24th Dec 1973 - 2008...
Happy Bithday my dear!


Semoga di panjangkan usia
Di murahkan rezeki
Di permudahkan perjalanan hidup
- amin -
"Jadilah yg terbaik untuk saya "


p/s: ada party lagik tak mlm ni? =D

Tuesday, December 23, 2008

Dinner 19 Dec 2008

Apakah?? kat ofis baru boleh upload. kat rumah x boleh pulak. Jom layan seputar Dinner nite last week.





Guys + 1 sang bunga

Speech from MD

Lyana, Me, Mala, Roza & Mary

My Lucky Draw

Happy Hours!

Girls with Mr. Manager

Gurls only yea!

All of Us!

Me with antoo makan!

Sunday, December 21, 2008

237 Missed calls!!

Giler ok!!! saya punya la risau cam org giler mencari tunang saya sejak tgh hari smlm sampai subuh ni ok!. Saya call pagi smlm dia kat kolam pancing.. pastu tgh ari x dpt2. naik meroyan saya di buatnyer. pukul 5.30am td dia call saya. dengan alasannnn "Abg sakit2 badan, lepas balik mancing mkn ubat terus tido. ni baru bangun". giler ok laki aku nih!! pelik punya manusia. dia boleh jer tido lebih dr 12 jam tanpa mkn or pergi ke tandas.

Ini bukan 1st time dia buat saya camni. few time la dia "hilang" camni. ada sekali tu dia hilang, sampai saya nak report polis ok! bila dah jumpa.. elok je ckp pergi main snuker!! ya... itulah bakal suami saya yea puan2 sekalian...

To my dear musyukkk... tolong la jgn buat saya meroyan cam org hilang laki key. habis kawan2 awak pon turut merisau sesama ngan saya tgh malam2 buta. sekeh nakkk???

Saturday, December 20, 2008

Entry x bergambar

adoiiii la... mak hangin satu badan nie noks!

1. hangin x dpt2 nak update story bergambar sbb x leh nak upload gambar
Persoalannyer.... Adakah tenet yg bengong? atau blog ni yg bengong? atau kene sabotaj nih????? Owh.. apakah semuanya ini????? Iini penderaan mental tau tak?!! saya nk upload! saya nak update! saya nak upload! saya nak update!

Bila saya nak upload je tak bulehhhh, Bila x bulehhh jer saya nak upload!! Cisssss!!!


2. Saya hot jiwa kat tunang saya. Maner pergiiiii?? call 100x lebih dah tau x jawabbbb!!!!

x suke! x suke! x sukeeeee!!!!!!!!



p/s: esok saya nak ke P.D. ada wedding



- Dicakar oleh: aellynn darlene

Kawin gak eh...

Hari ni Mawi & Ekin nikah kan? mesti meriah & hebat gitu! korang x suka? meluat? x kira la.. saya sukeee jerrr... layannn. Semoga kekal bahagia hendaknye. Amin...

Friday, December 19, 2008

Saya Frusttttttt

Adoi la... dr mlm tdi sy try upload gambar dinner saya. Sampai la ni x boleh2. Konon nak buat auto publish, tp x buleh plak. nyampahn betul lah... Oh... ape kah dosa saya??

Tak sukeee... Tak sukeee!!!!

p/s: Kalau dah ok, nanti saya upload k.

Saya Cuti hari ni ^-^


Salam Pagi Jumaat
Hi Uols... saya cuti hari ni.. nak layan mum & adik pergi beli buku sekolah, baju sekolah, kelengkapan sekolah.. pastu nak layan derang nak tgk wayang... x tau ler derang nk tgk Cicak Man II or Los & Faun...
Okey ler... Get lost dulu yea... callooooo!!!

Sebelum bermula

Persiapan Dinner agak sibuk. Haruslah buat secara terperinci agar semua pihak berpuas hati dan yang penting... kita ENJOY!!


Saya meneliti semua perkara A-Z

Antara hadiah2

Ok.. jom ke Top Hat, Jalan Kia Peng

Thursday, December 18, 2008

Pre-Dinner

Saya sebenarnye ada Dinner mlm ni... layankan la kegedikkan saya nih. Theme "GLAMOUROUS" you... tp.. saya mane reti nak glamour2 ni... saya sempoi je ok! layannn.. nanti saya update eh..



Kilat2 kuku



Opss.. terlebih sudahhh (pesal ko gedik ha?)

Okkey.... saya busy sgt hari ni. saya kan Cik Puan Besar. So, harus saya check kerja2 semua orang

P/s: muka saya ada x cam Velvet AF tuh? Owh... sungguh perasaannnnn. Jommm Larikssss



Invitation Card

Ok tak Invitation card ni? Card ni saya buat sendiri... tak banyak pon 30 pcs je.. Tp saya puas la.. bg i simple je kan? sukeeee!! pendek kata "Guna Jari pon bulehhhh" Auwwww. Ape kata uolsss??? "Okeyyyy laaa tuuuu!"
Hasil jari jemari ku...
Sweet & romantic je saya rase
Close up sket

Wednesday, December 17, 2008

Garden Wedding

Sabtu lepas - 13 Dec.. Saya pergi wedding kawan sekolah saya. Garden Wedding gitu! Mmg cantik sgt.. tp cuaca sgt tak mengizin kan.. Masa saya sampai pengantin sedang bersanding. So, makan2 dulu la kan... tup tup hujan dah turunnn.. "Aniey, angkat jemuran hujan dah turunnn". So, nan ado ler gambar pengantin nye... pengantin sgt cantik ok. Tp sbb hujan sgt lebat, x dpt ler nak bergambaran ngan pengantin. cuma, dapat shoot dr jauh je la... (sedey sket la kan).

Suka sgt ngan konsep garden wedding nih... tp syg, hujan pulak... To Fiena & Hubby.. Selamat Pengantin Baru yea!

hujannnn....
Ni la Fiena.. cantik kan?
yg sebelah tu kawan sekolah kitorang jugak
------------------------------------------------------
Lepas g wedding... terus g MBO tgk wayang cerita "CICAKMAN 2".
best gak la... layan je citer nih. u olss dah tgk?

Tuesday, December 16, 2008

Mum g New Castle

Pagi 7.50am...

"Lin, aku OTW balik kelantan. Nenek aku dah tenat. Ape2 hal aku roger"-SMS, TieTot

Beh kurang camtu ler bunyi sms nyer. Saya terus bagi tau mum. Saya x cerita pon nenek dia sakit ptg smlm. Terus, mak melompat ckp nak ikut Kak Tie. Saya ckp call la dia, mane tau dia baru gerak dari Cheras. Ok, saya pun terus je keluar g keje.

kul 12pm, adik saya call bg tau mum dah g kelantan ngan Kak Tie. hrmmm.. x pe lah..
* Mereka sampai dalam tengahari camtu... Nenek yg tenat dah di bawak pulang ke rumah. Sampai saje di rumah, beberape ketika kemuadian Nenek menghembuskan nafasnya yg terakhir. Al-Fatihah buat arwah Nenek Jenab.
** Nenek Jenab adalah ibu mertua kepada arwah Mak Ngah saya (kakak mak).
---------------------------------------------------------------
Saya balik rumah.. selalunya bila mum x de kat rumah mula la AURA rajin tu datang. Saya masak & kemas2 rumah tau.. hehheheheh..
Dinner: Pie Sardin & jejari tempe goreng
Pastu gedik g Jusco beli brg sket
Jom gedik Cik Ann!

Friday, December 12, 2008

Si Comel dari Hanoi




Hehehehe... saje nk tunjuk sbb rase comel sgt plak buah tangan ni. My collegues bg... last week pergi Hanoi. Thank you Franco! Adoi.. bila la nak cop pasport lagi nih :P

Comel jer.. sebab PiNK. Sukeeeeee!!!!

Thursday, December 11, 2008

Firas The Lil Rascal

Firas Bam Bam yg comeellll bangat!!!