:: Mr & Mrs Ee ::

Wednesday, May 6, 2015

Impian tak menjadi kenyataan

Assalam

Entry nak sedih je kan? Bukan apa.. kadang kala di ulit kisah silam boleh jadi terkenang2. Aku kennal laki aku April 2003, pastu couple.. pastu Oct 2003 kitorang dah start cari rumah. Ntah hapa je rase time tu. Konon macam la ye je jadik kawen. That time pun aku belom abis diploma kat uitm lagi. Gatal nye kauuuuuuu pompuannnn!

Finally dapat la beli umah yg setara gaji laki aku time tu. (Eh masa tu boifren lagi ye). Murah je umah tu RM 87,500 untuk 850sqft. Kalo sekarang aku beli cash sebijik or beli 2 row terus nyah heyyy.... patutnye June 2006 siap, kononnye rumah siap kitorang nak kawen la and stay happily ever after. But again... rumah tu projek tervengkalai. Damn you TALAM CORPORATION!.

Sudahnyee.. aku proceed beli rumah 2nd hand yg aku sewa ni... yang owner dia leh tahan cibai. 2 tahun jugak proses jual beli umah ni, but alhamdulillah selesai gak. Walaupun mcm nak bergaduh bagai lahhh.. and aku selamat bernikah tahun 2009. Duduk la aku dengan family and suami aku tuh.

2015 Finally! HOME SWEET HOME

Hall & dining hall selari... haihh terbayang2 nak pasanh aircond, buh langsir... beli tv besauuu... buh karaoke. Perghhh. 
Tengok dapor lagi rase hot.fm aku.. terbayang betapa feeling chef nye aku masak. Ekekkeke... baking2 ke kannn. Mesti aku RAJIN Masak! Ke.x masak sbb takut dapor kotor??? 

Yg lain tu x yah la tunjuk. Lain tu bilik 3 bijik, toilet 2 bijik, setor sebijik, yard sidai kain and balkoni untuk menjalang. kehkehkeh..tu jer

TAPi aku sedihhhhhhh.. sebab:
Aku dah beli kain langsir tuk rumah tu dengan arwah mak dulu... now nak dah taakde. Mak takde untuk aku kongsi kegembiraan ni

Keadaan kesihatan aku x mengizinkan untuk aku pindah jauh dari adik beradik sbb laki aku selalu outstation

Srdih laaa.. apa yg dah di rancang dari mula x menjadi kenyataan. Kene redha dengan ketentuan dan Rezeki yg Allah bagi. Bukan rezeki aku laki bini tuk merasa duduk rumah tersebut. Collect sewa PASTI! hoyeahhhhh!

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

yanie yusuf said...

alhamdulillah dapat jugak rumah.. jenuh kan kalu ada yang menipu..huhu

Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com