:: Mr & Mrs Ee ::

Thursday, June 24, 2010

JB Trip : 13-14 June,2010

Back dated story.hihiihihih

Minggu2 yg lepas2 kami ke JB. Attend wedding collegue EE. so amat la close derang ni, kene ler attend kan. Brangkat la kami ke JB pada hari Ahad yg kecoh tu.. kecoh siot. baru laki bini bersiap. terhegeh2 cam anak 10! mane x kecoh, dgn pagi tu baru nk isi minyak,pehtu plak leh GPS tertinggal dlm beg lappy Ee kat umah mak dia.. arghhh.. sebell ok!aku rase nk nangis je pagi tu... ntah ape2 je. Selesai bekpes n isi minyak, kami gerak kul 10.30am.
Kul 12 benti 1/2 jam, nk buang sisa pepejal. x ingat la hentian mane. thne 12.30 sambung perjalanan. Tiba di rumah pengantin kul 1.30 thari. giler cepat kan?? heheheheee... sampai2 j ngam ngam ho panten tibaaaa. terus mkn. tp aku x amik gmbr ppanten pon. ni pon aku rembat dlm FB dia je. kehkehkeh... tetiba aku segan gilos nk ambik gmbr. ntah ape2 jer.

:: Selamat Pengantin Baru Nizam & AZue ::
Lepas mkn, aku terus chalo masuk kete sbb ari nak ujan. EE je stay sbb ada discussion projek opis dia. haihhhh... aku chow time panten mkn beradab.. tat's y la x de gmbr kami ke kenduri tuu... sob sob sob... Sampai je EE kat kete, zasss ujan lebat. so tanpa kuase GPS, kami meneruskan perjalanan ke Mutiara Hotel, JB tuk check in.
Lepas rehat2, kul 6 kami ke Danga Bay. lama aku x g JB. dulu kecik2 selalu g JB n Singapore. actually last aku turun JB 2 thn lepas, tp tu aku dtg dr arah Singapore. pakcik aku yg anta aku ngan mum ke wedding kawan aku. so, sgt la tak ingat jalan2 situ.

besar gak Danga Bay ni mcm2 ada. paling best puas gak aku mkn otak2, dannnnan x puas ati aku tertinggal kamera mase turun kat tempaat mkn,.. ngeee.. dah ler sedap, isi byk lak tuuu . agak2 mkn OTAK2 byk2 leh jadik GENIUS tak? kehkehkehhhh. balik dr Danga sekali lagi tanpa kuase GPS kami adalah sesat. skrg bdr jb byk construction, so signboard pon ala2. tersasar nk balik hotel sedar2 dah kat Skudai ko. Nasib aku sedar jln nk balik tu cam dah lari arah jew.

Aku kan ada sbb nape nk stay JB 1 mlm. pdhal pas wedding leh je balik KL. kononnyer aku nk g jumpa kawan2 aku kat sana. konon nk lawat Yana, lawat Ayu ngan bb Zahraa, nk jumpa kawan uitm aku si shaz. tapi hampa.... sbb GPS x der!!! grhhhhhhhh. tu pasal la aku nk nangis Ee x mo amik GPS tu. So xtvt esok harinyer ialah... EE tidur sampai kul 11am. aku plak sangap sbb broadband tertinggal. Nasib leh layan FB kt hp. JB plak ujan time tu. so, x de wat ape. kalo ada GPS leh gak aku rayap carik kawan2 kat JB.

:: x de xtvt, so posing syiok2 je la kan ::
check out kul 12. trus zass balik KL. tak puas berjalan, tp puas dok Hotel. nasib Hotel adalah FREE. ngehhhhhh

Sepanjang jalan dr JB - KL, ujan dr JB ke Nilai.
Next journey... Melaka, 26th June.

4 comments:

Miss Moon said...

aelyn asal dpt free hahahhaha

k moon nak ke skudai ahad nih ...hotel apa yg ok n tak mahal ek area sana ...nak bermalam 1 mlm je

Aellynn Darlene said...

entah la kak moon. aritu ada gak check2 ada gak yg dlm rm120 camtu. tak pon dok ler tune hotel JB. murah je
hehhehehehe

ayuZack said...

alllaaaa... kalo x dah leh jumpe ngan baby zahraa & ibu dia kan alyn..

Aellynn Darlene said...

tu la ayu.. dah balik barunampak g melayu majidee. alyn biase g situ dulu. cuma that time tu masih sekolah renda.mane nk ingatjalan.

x pe nanti bali utrajaya leh aunty alin singgah tg zahraa n kakak farah k