:: Mr & Mrs Ee ::

Monday, July 19, 2010

Berita Sedeyyyy

Salam semuaaa

Pagi ni ada berita sedih sikit nk aku sampaikan. mungkin ada yg dah tau melalui fesbuk. Tp nk aku sampai dan coretkan di sini sbg kenangan peribadi aku dan tatapan kawan yg setia membaca blog yg kadang update kadang tak. hehheheh.. aku akui dgn berblogging ni sekurangnya dpt aku luahkan benda2 atau cerita yg nk aku kongsikan. at least pada masa akan dtg, aku leh kebek balik entry2 lama.

Buat pengetahuan di luar sana my baby dah x ada. bukan rezeki kami lagi kali ni. The Choronology... Jumaat lepas, 16hb ada appointment ngan O&G kat Hospital Ampang. So sesampainya kat sana, jumpa doktor dan diminta buat scan. masa scan tu x nampak, cuak dah aku time ni. so try scan dr jalan bawah. so, baru laa nampak. Lega jugak, tp... HEARTBEAT baby dah x de. So aku cam sedih... Sedih lahhhhh okeyh!

Kuar dr bilik scan tu air mata aku dah start bergenang. aku try calm down, tp mase Ee pandang aku serta merta air mata aku tumpahhhh!!! Ya allah... x tau nak kata bila pandang muka dia. Masa tu au rase bersalah sgt kat Ee. Rase kesian. Rase sedih... semua bercampur aduk. then ee ckp..."takpe, bukab rezeki kita lagi syg. jgn laa sedih. jgn la nangis k." Mase tu jugak cam nak je peluk Ee kat sini. aku rase down sgt time tu sbb kecewakan suami aku.
Then doktor panggil tuk ekplain. aku dah cooldown. then doktor advised suh buat D&C. Aku setuju je.. sbb kalo simpan pon, bukan baby growth pon kan. Aku redha dgn ketentuan kali ni. Terus warded time tu jugak. kali ni aku releks je. masuk wad pon cool je. aku x de la takut kene cuci ke hape kan sbb dah ada pengalaman aritu. Cuma risau sikit fikirkan mcm mane proses kali ni sbb aku buat D&C bukan sbb keguguran tp nk cuci kandungan yg masih elok dlm rahim aku.
D&C schedule hari Sabtu pukul 4ptg. So sblm aku proceed dgn kisah D&C aku, aku tepekkan gmbr scan aritu. Gudbye sayang.... Sob..sob... sobb

:: Fetus ::

8 weeks - 10.4 mm CRL

Note: aku discharged tgh hari smlm :D

8 comments:

elly @ suely said...

takziah lyn.... x pe, kuatkan semangat!... blom rezeki.... pasni insyaallah.... usaha lagi dan lagi.... jgn give up k! doa byk2... Allah tu ade dan maha mendengar segala isi hati kita!...

A.I said...

Alahai... :(
Sabar bebanyak ye lalink. Insyaallah ada lagi rezeki kau lps ni. sume benda yg jadi skang ni musti ada hikmahnya. kau take care k...

cheqna said...

salam
kuatkan semangat kak..be strong
insyaallah tentu ada rezeki lagi...
allah maha mengetahui =)

el said...

takziah jugak..huhuhu
sedih dgr berita ini..
a'ah blom ada rezeki ko..Tuhan nak menduga tu..sabo ye alyn..kuatkan smgt...kamoo msih muda..caiyok2 hehehe

Aellynn Darlene said...

Terima kasih semuaaaaaa

aYuJeLiTa said...

takziah alyn... aku baru taw.. kt fesbuk tadi pon aku ala2 blur jer... ghupe2nye kali nih dah 2x ek.. xpelah babe, dah xde rezeki ko... Allah sygkan anak2 ko.. semoga ko tabah hadapi dugaan ini.... take care.. ;)

Nur Syafawati said...

aku pun tumpang sedey jugak dgn ape yg dah jadi..dah ketentuan dari Nya..blum rezeki ko dgn ee..sabar ye alyn..insyaallah..lepas ni, ada rezeki kamo berdua..usaha lebih skit yer!!!take care alyn

iera_ayen said...

salam alyn...akk doakan moga Alyn cepat sembuh n sihat kembali. Sabar byk2..., semua tu dh ketentuan Allah. Andai kalo baby ada pon maybe dia x sihat, sbb tu dari awal lg... dh jd cmni.Yg penting, Alyn kene yakin rezeki Allah pasti ada utk Alyn n Ee... semua kwn2 kat sini doakan yg terbaek wat Alyn. Insyaallah...ada himahnya.