:: Mr & Mrs Ee ::

Tuesday, March 15, 2011

Riang Ria Thaipusam!!!

Kelessssss!! Aku peram gmbr ni begitu lameeee. Sampai kene maki2 la ngan mekeme mekeme neh! . wakakaka… tu yg aku malas nak bergambar bagai. Jadiknya camni la nanti. Huhuhu… tu pasey la laki aku x approved belikan DSLR. Huwahuwaaa… yg best anak dara berbaju merah ni lupa bawak DSLR dia! Nasib la mak bawak compact camera merah mak tu.

Perjalanan dr KL ke Tuanku Jaafar Golf Club ada lah riuh rendah. Sampai nak bwk kete pon x leh nak concentrate. Mana taknye.. dah la dah setahun x jumpa, byk giler citer and gossip nak update. Dah la aku festime travel ngan jauh-jauh. Jauh okeh! Aku kan manje… ala maksud aku kan ni la pestime aku drive jauh pas kawen. Pestime ngan gadis-gadis kuh. Selalu mak aku la teman. Gegel2 lutut mak ko neh.

Dgn gamblenyeeee… bawak GPS tp ntah apekes la kan.. GPS aku tunjuk arah ke Seremban! Nak suh aku g umah ex mak mertua tak jadik ke? Kahhhh… then on gps BB tp si Ain x gheti baca map. Meh kuar IC ko nok. IC code N9 okeh! Sesat x leh blah. Then guna GPS nokia plak. pon kaput…. So redah, tupon hampir2 nak terlajak ke Tampin. (tp kitorang tipu Alid ckp dah sampai Tampin.. wakakakak))

Akhirnya sampai.. mcm nak runtuh umah Alid dek suara kami. Hahhaha dasar tak malu. Dah la paksa2 Alid goreng mihun. Pehtu suh goreng nugget laa.. fries laa.. sukati wat mcm rumah sendiri. Wakakakak… ye la harus la wat cam umah sendiri. Dah la jauh… setahun sekali je dtg pon. Kehkehkeh….

Lepas makan, kitorang lepak2 gosip2, seyessss rase best giler!! Terimbas zaman dok kat kolej dulu! Syiok! Mengimbas zaman remaja dulu… siyes missed moment2 giler2 kitorang, siap ada babak ulang tayang tulis kad raya besar2 kat pakwe (ini babak si Ain laa ). Adoiyaiii… nasib aku x bawak laki aku. Eh laki aku x de kat Singapore kot time tu, ke join main golf ngan org petronas. Ilang ingatan lagi…. Kitorang plak suh laki si Alid gerak g memana… jaat la kitorang. Eh tp laki dia tunggu gak, tp sbb kami sesat jadik terlewat sampai so hubby dia dah gerak gak la.. hehehhe kalo x ko ingat senang kami nak berguling2 terpekik terlolong lam umah tuuu. TQ hubby Alid!

Me wif Puteri Nabila @Bella

Lepas penat, siap tertidur2 ayam kat situ. Anak Alid pon tidur kejab je. X lena tidur ngan pekikan makcik2 kepochi neh. Sorry ye Bella!! Dah bgn tu sambung lagi perabihkan mihun goring Alid. Sedap okeh walaupon ko kene paksa masak mihun goreng. kahkahkah

Lepas makan, sesi wajib bergambar. Then nak balik tu rase sedeyyyyy… rase tak puas berkumpul camni. ye la rumah dia bukan la jauh sgt tp masing2 sibuk ngan komitmen kan? Bkn senang nak arrange mase ngan anak2 ayam dara ni. Lagi bz dr mak ayam Diva. Kahkakah…

Alid skrg sambung Master kat UPM, Ain masih ada 2 semester buat Degree kat UiTM, Azza dah abis belajar… Aku? Aku sibuk update blog! Ok sekian! Aku dah abis utang N3 ngan mekeme mekeme! Hahahahhaha.. So ayam2 Dara sekelian, bila mau spend masa ngan haku lagik?? Jawabbb!!! jawabbbbb!!! Sebelum mak murkhaaaaaaaaaa!

6 comments:

Putery farra said...

cam ni lah...ke seromban blh..ke serdang sekangkang cecak tu x sampai2...sedih aku ni ha....menanti kawan2 tak kunjung tibee....

Azalina M.Salleh said...

makkkk aiiii berkurun... aku nk copy paste gmbar...huhu best kan jejalan dgn kekawan... missss that time... aku bawak DSLR la, tapi bateri tinggal..ahahahaha

Hidaya (IbuBalqis) said...

arrrgh...jeles nye tgk korang ni bjmpa-jmpaan...

cantek la umah alid...

uwaaaaaaaaaa..smue dah menuju alam kedegreean eh..aku masih di alam awangan2...sadis..

Alyn Aellynn said...

Fara - kitorang tunggu ko wat hse warming!

Azza - sape soh ko lupa bwk DSLR

Daya - jom la kita arrange mini gatheirng.

Putery farra said...

lyn,ak nk wt hse wrming tu tgu raya lah..dn masa tu birth.ank aku skali..huhu....

Azalina M.Salleh said...

fara : adussss aku pun serba salah ni... huhu kitaorg free ko tak de, ko free ain lak tak free.. huhuhu :(