:: Mr & Mrs Ee ::

Tuesday, October 5, 2010

Calculator

Pagi tadi kat Hot.fm topic pasal “Perkara yg anda rase menyesal spjgn peperiksaan”.. pada aku x de ler kesal ape pon, semua tu faith kan? Ko rajin belajar, ko dpt ler ape yg ko usahakan.. kalo malas, yg hado je la kannn?

Cerita pasal peperiksaan aku x de la nk menyesal sgt pon, sbb aku bkn dr golongan pelajar yg cemerlang, gemilang dan terbilang kan.. Tp aku akui aku lemah bab KIRA-KIRA. Tp kira duit aku pandaii.. ajer giler ko x pandai kira duit??


Time sekolah menengah, math la paling aku lemah pehtu terus benci subjek math tu. Penah cikgu math marah2 giler kat aku. Kerja sekolah math mmg aku langsung x pernah buat buat. Bila dia jadik naruto shupuden je dia suh aku berdiri. Sekali semua jantan, aku sorang je awek yg x buat keje math. Cikgu tu marah2 siap denda 50sen sbb x siapkan keje sekolah yg dia bagi .. aku ngan sopan santun berkata “cikgu, saya mmg x tau nk buat math ni. Saya lebih rela byr 50sen dr buat keje sekolah cikgu”. Tu diaaaa.. at the end, result math mase PMR adalah “B”. mesti cikgu tu budget aku dah gagal subject math kan? Hahhahaha

Time SPM pon sama.. ada subject Math and Prinsip akaun. X agak2 je ko kan nk amik subject camni. Kahkahkah… result sepanjang form 4-5 adalah P7 or P8. Derang ni x patut tau bg cikgu semua lembut lemah gemalai. Mane la x naik lemak bebudak sekolah kan? Math aku penah dpt markah KOSONG. Huhuhu…cikgu tulis kat report card tu “0” aku p tambah depan tu “2” . So dan2 je result exam aku “20” markah. Keh2… at the end, result BM & Seni A1, yg lain kredit, kecuali Math P7. then amik paper July pon still P7.. bengong tul . kahkahkah

Mase kat UiTM ingat kan x de subject Math, sekali ada BUSINESS MATH ler pulak. Kene beli Scientific Calculator. Tp aku x beli.. kahkahkah.. so, aku bwk buku, kawan aku bwk calculator. So belajar share2. sharing is caring ler konon kan.. sekali time exam, aku pinjam ex-bf aku nyer calculator je… the result … Aku dpt credit dlm subject tu, tp kawan2 aku yg ada calculator tuh fail. Kene repeat lagi paper tu. So aku kene maki free ngan kawan aku yg share calculator time belajar tu. Ko tau ape dia ckp? “Next sem, kita repeat paper jgn bwk calculator. Kita pinjam je dr kawan. Sbb kalo bwk calculator sendiri, kita fail exam. Kita ikut petua mazlin neh.. oinjam je calculator org..”
Hadoi nk ckp ape kan?? Usaha tangga kejayaan.. semua benda lalu adalah kenangan. Andai dpt di undur masa, aku rase aku mmg x pandai math pon. Tsk tsk tsk… tp skrg aku keje kat Unit Trust Company.. hambekkkkkk. Segala mak nenek report semua kene buat calculation. Alhamdulillah.. walaupon x brp mahir, tp kita kene usaha sampai kita boleh buat semua ni. Maybe time belajar effort aku kureng sket. Sbb time belajar aku bz bercintaa je kot. Mungkin la ek?

3 comments:

ILA HAFIZ said...

haha.. aku bab math ok lg cuma kekadang biol.

Lyana said...

i pun same.. tapiu camne ntah tiap kali pekse beso musti lulus..kahhh... naisb2....

fazilzura said...

haku x suke MATH ...

myb psl otak seni kut.. selalu org terer math ni x bape suke seni .. gitu ler teori nye