:: Mr & Mrs Ee ::

Thursday, October 28, 2010

Pisang BoG3L

Resepi 3 keturunan u olssss.

Hahahahah... betul weiii, aku ingat kecik2 dulu time cuti sekolah aku ngan kazen2 aku akan berkampong kt umah nenek ku yg terchenta di Kg Dato' Keramat. Kalo petang2, nenek aku mesti goreng pisang ni, maybe sbb mudah di sediakan untuk cucu2 yg sebatalion tu.kehkehkeh..

Pisang ni senang di sediakan. tp kene la pisang nangka yg betul2 masak, baru ler mkn lembik2 manis gitew. eh pisang camni kan, aku penah mkn kat cafe butik kat klcc. dlm ati aku, " laaaa.... comercial ek pisang bogel ni. sampai kat klcc" . rege dia RM17 sepiring. huhuhu... nasib org yg banje.

Resepi Pisang BoG3L
Pisang Nangka di belah 2-4 bhgn
Minyak untuk menggoreng (deep fried)
Gula pasir or Gula perang
Cara: Goreng pisang cara deep fried.
Then dah nampak golden brown, kuarkan dan toskan.
Tabur gula atas pisang tu.
Dah siapppp!!

2 comments:

ILA HAFIZ said...

aku penah wat pisang ni tp aku panggil pisang goreng manis

saveme_zero said...

x penah try lg...sedap erk. gula perang byk ni..leh la try buat nti