:: Mr & Mrs Ee ::

Tuesday, January 11, 2011

Diary Si Lady Guguk

Waahhh.. nak gak ala- artis giter. Title Guguk Gagak Esya by Lady guguk. Kahhhh.. Sabtu lepas, ibu esya mintak tolong jaga Esya whole dy sbb nenek Esya balik kampong. So, of course ler mummy suka kan? Kali ni jaga Esya, kejab2 send gmbr esya kat ibu dia, kejab2 BBM ibu dia.. keles Pengasuh Esya ni. hahahah

Kali ni Esya x baper sihat sgt. Meleleh je hingus + batuk2. tp demam x de dah.. memula sampai nangis2 gak la… sbb tgk org lain kan? So aku goreng nugget kasik dia makan then baru dia ok. Lapar agaknyer. Lepas makan, bg mkn ubat then aku g dapur jab buat air ee. Kuar dr dapor budak ni dah camni.. bagus! Terus alih ke katil. Terus laju2 aku masak tuk Esya. Bangun2 je.. terus kasik makan. Sepatutnya x yah la kot, sbb dia kenyang lagi.. cesss.. gatei kasik makan. Mase makan aku mandi, sbb tgk dia dah ok ngan mak aku. Time aku bersiap dia dah melalak2 tgk aku x de. Lepas dah siap, aku mandikan dia. Time tu rase dah dedar. Buatkan susu. Esya muntah.. gaggagaga… cuak mummy ko. Dah ler baru tukar baju, abis kene muntah bagai. Lepas muntah, tidur..

Ptg sket bgn, asik nangis jeee… aku sampai x tau nk wat ape. Aku bg susu, muntah lagik. Aih.. baru pakai baju 5 minit dah muntah lagi, tgk cam lembek jer.. risau mummy ko neh. Call ibu dia. Ibu dia relek je.. hahahah ngada je lebey mummy ida! Ye la .. cuak weii. Anak org. lepas dia muntah , sambil nangis2 peluk2 aku. Terus kau kasik ubat, terus zzzzzz.. ptg lama gak dia tidur sampai kul 9mlm. Malam tu lepas kasik mkn, aku lap2 badan dia tukar baju tidur. Muka senyum je.. badan pon x dedar. Tgk dia dah main dah dgr suara bagai. Dah sihat sket la tu.. kul 10 camtu ibu dia sampai, panggil nama dia je terus bangun okeh! .
Winduu kamoo !! Ibu, nanti g Bandung, tinggal Esya ngan mummy je k!






1 comment:

ILA HAFIZ said...

hahahaha.. lady guguk nak jaga abg izz?.. mummy & babah nak g dating