:: Mr & Mrs Ee ::

Thursday, November 11, 2010

Alahai..bukan sengaja

Alahai … sian mak aku. Smlm mase otw nk g tgk dia, mak call. Suh belikan disposable panties ngan pad. Aku Tanya kenapa. Dia ckp dia cery bery.. aduhh sian mak. Aku nk beli pampers dia ckp x payah. Lucky kat spital ada kedai jual mende2 tu semua, kalo x mane la aku nk cakau carik mende tu.

Sampai je spital, makcik katil sebelah cerita. Mlm td mak aku mmg cery bery, sampai tercicir2 kat tandas. Sian mak. Sob.. sob,, aku x tau pon, sbb pagi tu aku call mak x cakap ape pon. Sedih aku tau,, pehtu kan makcik tu citer, indon cleaner tu marah2 mak aku. Cleaner shift malam tu leh plak pas story tu kat shift pagi. Apgi tu cleaner indon pagi tu pon pergi kat katil mak aku marah2 sbb najis bertabur. Sedih je, kalo aku tau, mesti la aku dok spital jaga mak… huaaaaaa… kuang ajaq nyer indon!

Makcik sebelah tu tolong maki indon tu, marah betul makcik tu. Suh aku carik no tepon redicare nk report benda tu. Huhuhu… masih ada insane yg membantu. Mak aku mmg buat derk je. Ye la dah x de kudrat, dia pon bkn nk tabur merata2 kan? Kalo kita ada kudrat yg sihat mesti x akan jadik camtu kan? Mekasih makcik sebelah. Makcuik tu plak sampai nangis2 bela mak aku.

Mlm td aku call mak, pagi ni pon.. alhamdulillah.. dia masih cery bery tp manage to pergi toilet. Oh yea, ptg smlm mak dah tukar ke 2nd class. Selesa la untuk mak, sbb toilet sebelah katil je. Then nurse ckp pon mmg kene alihkan mak, sbb kat wad kelas 3 tu terlalu ramai pesakit, takut kuman pada mak.mmg dr hari memula masuk tu nk masukkan 2nd class, tp atas nasihat doctor keadaan mak x brp stabil kene pemantauan dr nurse. Skrg dah ok sket. Dah selera makan. Cery bery tu effect dr ubat kimo tu. Ni ok lagi.. sbb before this siap berak berdarah, huhuhuuuu

P/s: pagi td mak aku ckp, si indon tu dtg mintak maaf kat mak aku. TAU PON KO KAN??

6 comments:

saveme_zero said...

*&^%%$^ pya indon! dah nama pun cleaner,jgn kurang ajar la. geramnya aku!

eLYies said...

huhu..sian mak ko alyn...aku tengok makin kurus kering..huhuhuh..

aku doakan cepat sembuh...

ILA HAFIZ said...

sian mak ko alyn.. semoga makcik cepat sembuh

fazilzura said...

sedih nye ... huhuhu
semoga mak ko cepat2 sembuh yek..

* ko lempang je indon tu .. dh ler menumpang kt msia.. suke suki je nak maki2 org ye...

dh org sakit, mcm2 ler kan .. x yah le smp nak mrh2.. ish emo jgk haku ni .. cz haku penah tgk kt PPUM

ayien78 said...

kesian mak ko...anyway...da indon cleaner deserve to be maki hak hak tui... =) nasib reti nk mintak maaf... nama pun spital..of coz kena la bersihkan...abis kalau tk sakit tk ler smpi tk sempat nk ke toilet...senget tul la cleaner ni..jawatan pun cleaner...clean ajekla tpt tu...bengong...

nome said...

aku simpati dgn keadaan mak ko...mmg penyapu la cleaner indon tuh!!! buat je la keje tuh, byk soal plak!

hope mak kamooo selesa di wad baru...semoga dia cepat2 sembuh..