:: Mr & Mrs Ee ::

Thursday, November 11, 2010

Banyak Kuman!!!!

Rentetan kes mak cery bery tu of coz mengundang rase kurang selesa kat pesakit lain kan? Kat deret katil mak aritu ada 3 melayu, 3 cina. 3 cina ni smeua nyer mmg dah vege. So pakai pampers la.. tup2 smlm pagi ada sorang makcik melayu masuk. Masuk sbb asthma attack.

Makcik ni pon sama naik ngan indon tu. Marah2 sbb keadaan toilet tu. (cian mak aku). Lucky makcik katil sebelah tu jadi peguam bela mak aku. Terus kene sekolahkan jugak ngan makcik sebelah, thank you makcik RASMAH, ayat makcik Rasmah adalah…

“Kenapa nak marah2? Kalo dia ni (mak aku la tu ) ada kudrat nak ke dia saje2 berak kat depan pintu tu? Dia nak ke mintak keadaan dia camni? Korang x fikir ke kalo benda ni jadik kat korang?”…

huhuhu.. tersentuh aku ngan pembelaan makcik ni. Mekasih makcik! Ptg smlm, nurse dah alih mak ke 2nd class kan? Mase aku balik ptg smlm, bertembung ngan makcik asthma attack ni kat lobi lift. Tetiba…

Makcik : Kenapa mak awak pindah bilik belakang?
Aku: ooo.. mak saya mmg dok 2nd class. Tp aritu x stabil doctor alih katil situ sbb nk pantau keadaan dia yg x berapa stabil tu. Lagipon doctor cakap, kalo dok luar ni x elok untuk mak sbb org ramai.. pehtu banyak kuman kat luar ni"

Hahahah.. kene seDASSSS ko makcik! Tu laaa len kali fikir sket. Ko tu dah kene asthma attack pon lagi nk attack2 org. aku dgr dia borak ngan anak dia lagi sian… masuk wad tp anak2 x sediakan kelengkapan secukupnya.. amik ko, muntahhh satu badan. Tu la dah dapat CASH!


P/s: GTG… time off @4.30pm - yok visit mak!

6 comments:

saveme_zero said...

org yg masuk spital dah tentu la semuanya sakit,cleaner ada...dorang la tgl bersihkan. klu x sakit,bkn spital namanya

eLYies said...

HA...TU LA MAKCIK..TAK PIKIR KE ORG SAKIT KE APER..BUKAN SAJE2 NAK BUANG MERATA2

Ciklinn said...

xpadan sakit makcik tu kan.. mulut capoii.. hihihi

nome said...

aku mmg salute la kat makcik yg dok sebelah mak ko tu...terkedu makcik lelah tu yer...

Lyana said...

cian mak ko alyn...

makcik2 ni dah sakit2 pon tak sedo diri.. dah namenye hospital...kalo nak selesa sendiri pi balik umah r..huhuhuuhuhu

ILA HAFIZ said...

ko tembak je indon tu!! melampau!