:: Mr & Mrs Ee ::

Wednesday, November 10, 2010

Mum Admitted

Huhuuhuhuh… Isnin petang aku siapkan keje2 cam biase. Balik lambat sket, tup2 mak call. Dia mintak hantar g spital sbb dah x larat sgt2. Selasa last week mak g 5th kimo. Kali ni keadaan mak x berapa baik.

2-3 hari lepas kimo ok lagi. Sempat masak Laksa bagai. Leh mkana lagi. Khamis tu dia dah x berapa larat. Makan pon x lalu. Makan sikit sgt2, pehtu cery bery sesado. Berhari2 camtu. Till la Isnin ptg tu dia kata jalan pon dah nk jatuh. Risau jadik ape2 kan. Dah la sorang pesakit eksiden lom baik lagi. X leh nk nolong la kan.

Lepas maghrib siap2 ke Emergency Hospital Ampang. Sepatutnya mmg mak kene pergi HKL. Doctor HKL mmg dah pesan, kalo sakit melarat hantar HKL. Tp di fikir2kan, maybe nk drip je sbb mak x lalu makan & cery bery je kan. Sampai sana kene drip 2 botol air. Start kul 11mlm till 1.00am camtu. Lepas mak masuk wad emergency tu, aku terus balik umah,. Letih sgt2. then kul 1.00am tu mak call ckp kene masuk wad sbb result blood test tu menunjukkan keadaan mak yg sgt tak stabil. tp sementara ni duduk kat emergency lagi.

Esok nya baru la pergi.. kul 9.00am baru mak masuk wad. Tu pon x leh masukkan ke 2nd class sbb keadaan mak tak stabil. Pagi tu doctor round. Leh plak bising2 sbb aku bwk mak kat sini instead of HKL. Yes… mmg aku saje anta ampang sbb dekat, sbb senang nk dtg.. berbanding HKL. Susah nk park, nak kene jalan jauh … tu la reason nape aku bwk gak mak dtg ampang demi keselesaan dia dan kami nk dtg urus dia.

So doctor tu manage to call doctor @ HKL. So, lepas bincnag2, leh continue rawatan kat ampang. Alhamdulillah. Lega aku. Kowang tau la spital HKL tu punya la sesak wad dia, sesak ngan parking.. tp sungguhpon camtu.. HKL adalah tempat yg terbaik, yg semuanya ada.. semua jenis ubata, semua jenis perubatan, semua jenis doctor.. LENGKAP! X perlu di ragui!

Keadaan mak semakin ok. Lunch smlm dia lalu la mkn. Abis nasik separuh. Suka aku tgk dia makan. Tp pagi td aku call dia. Dia kata dia cery bery malam tadi.. Alahai siannyer mak.

Ok la kawan2. itu je update setakat hari ni. Nak siap2kan keje, dlm kul 4ptg nanti aku balik nk tgk mak ptg ni. Smlm dia request air kelapa, tp x tau nk carik mane. Mase aku balik smlm aku nampak kat tepi sepital tu ada org jual air kelapa, leh la belikan mak jab lagi, daaaaaaaaaaaaa…..

5 comments:

saveme_zero said...

moga mak cepat sembuh yer..aminn

A.I said...

eee, mmg taks enang ati bila mak sakit. sama gak la mcm aku ni. mak kau lagi la kan? sian dia :(
apa2 pon aku doakan supaya mak kau cepat2 sembuh..amin

fazilzura said...

yup HKL the BEST .. tu psl ler ward sesak , parking now berbyr , cz ramai yg suke suki g cokit tp parking situ .. nyusah kan pesakit..
mama haku kan x HKL .. so HKL tu pun mmg rumah ke 2 ku ...

semoga mum ko sihat seperti biasa.. banyak pahala klu anak2 ambik berat & bantu ibu bapa di kala mereka sakit

eLYies said...

harap mak ko cepat sembuh..sian dia...huhuhuhu

ILA HAFIZ said...

aku doakan makcik cepat sembuh & oso my anak ikan. jgn asik nak merempit jek..jaga mak tu!